Hääkuvaus / Hyvinkään kirkko / Härmän Rati

Viime launtaina oli jännitys huipussaan, sillä vielä perjantaina sääennusteet lupasivat koko Etelä-Suomeen massiivisia ukkosmyrskyjä. Lauantaina kuvausurakkani alkoi morsiamen ja kaasojen aamun valmistelujen kuvaamisesta Hyvinkäällä. Aamuvalmistelujen aikana paistoi välillä aurinko, välillä tuli vettä taivaalta kaatamalla ja välillä kaikkea siltä väliltä. Valmistelujen jälkeen oli tarkoitus siirtyä Sveitsin laskettelukeskuksen ympäristöön ensimmäiseen potrettikuvaukseen, jonne lähdimmekin suunnitelman mukaisesti, vaikka taivaalta tuli kaikkea kissoja ja koiria pienempää ja lujaa. Päästyämme potrettipaikalle sade onneksi hellitti ja ehdimme kuvailla first look-kuvien lisäksi parisenkymmentä minuuttia hyvällä menestyksellä, kunnes taivas jälleen repesi. Sateen saattelemana kipitimme laskettelurinteeltä alas ja otimme vielä muutaman kuvan settiä täydentämään.

Tapahtumarikkaan potrettisetin jälkeen suuntasimme kohti Hyvinkään vanhaa kirkkoa vihkiseremoniaa toimittamaan. Vihkiseremonian aikana pilvet olivat hetkellisesti väistyneet ja ulkona paistoi aurinko siniseltä taivaalta. Pari pääsikin astelemaan kirkosta pihalle auringon paistaessa saippuakuplien saattelemana – Melkoinen säkä! Vihkiseremonian jälkeen suuntasimme kohti toista potrettikuvausta Tuusulan Sarvikalliolle, jossa napsimme vielä reilun puolituntisen kuvia ennen siirtymistä hääjuhlaan.

Hääjuhlapaikkana toimi Härmän Rati Järvenpäässä, joka oli minulle häähommissa uusi tuttavuus. Juhlapaikka oli varsin toimiva katettuine terasseineen ja mukavine ulkoalueineen, joilla vieraat pääsivät viihtymään aina ohjelmanumeroiden välissä. Illan hämärtyessä hyppäsimme vielä parin kanssa läheiselle pellolle ottamaan auringon viimeiset säteet talteen.

Kaikenkaikkiaan päivä oli mahtava – Parin asenne oli upea, tämän avulla selvittiin ailahtelevasta säästä mahtavasti ja saimme kuvaukset hoidettua alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ilman mitään merkittäviä ongelmia. Kiitos parille, että sain olla mukana!

P.S. Vuoden 2019 hääkuvausten varaukset ovat alkaneet ja pari sesonkiajan lauantaita onkin jo varattuna. Olkaahan ajoissa, mikäli olette vielä vailla hääkuvaajaa!