Hääkuvaus / Vanajanlinna

Viime lauantaina oli pitkästä aikaa paikallishäiden aika, kun kutsu kävi Vanajanlinnaan upeissa puitteissa tanssittavia häitä ikuistamaan. Jostakin syystä hämeenlinnalaisparit ovat usein myöhässä häävarausten suhteen, jonka vuoksi kuvaan nykyään enemmän ulkopaikkakunnilla kuin kotikaupungissa (vinkki hämeenlinnalaisille!). Syy tähän lienee se, että ulkopaikkakunnilla juhlapaikat, cateringit jne täytyy varata usein jo kaksi vuotta ennen häitä, kun taas hitaassa Hämeessä riittää, että on vähän myöhemmin liikenteessä. Usein siis käy niin, että olen jo varannut päivän tamperelaiselle tai helsinkiläiselle parille siinä vaiheessa, kun kotikaupunkilaiseni heräilevät kuvaajia etsimään.

Tämä pari halusi koko päivän dokumentaarisen kuvauksen alkaen aina sieltä aamuvalmisteluista ja kestäen aina juhlien loppuun saakka. Kokonaiskestoksi kuvauspäivälle tuli n. 15 tuntia. Päivän aikana kuitenkin jatkuvasti tapahtui kuvattavia asioita, jonka vuoksi aika kului kuin siivillä. Alkuvalmistelut hoidettiin Vanajanlinnan allassalissa sekä morsiussviitissä, jonka jälkeen kävimme Linna Golfin kerhoravintolassa lounaalla. Lounaan jälkeen pari harjoitteli vihkiseremonian kulun ja teki viimeiset viilaukset häätanssiin, jonka jälkeen lähdimme valmistautumaan vihkiseremoniaan. Vihkiseremonia pidettiin Vanajanlinnan takapihan puistossa, joka sopii vihkitilaisuuksiin varsin mainiosti. Seremonian jälkeen siirryimme Vanajanlinnan juhlasaliin varsinaista juhlaa viettämään, jota ikuistin aina puolilleöin saakka.

Kiitos parille mukavasta päivästä ja kunniasta toimia kuvaajana!