Elokuvamaista muotokuvaa

Vuodenvaihde on tyypillisesti ajankohta, jolloin kaupallisella kuvausrintamalla vedetään henkeä ja huilataan. Yksityisasiakkaat viettävät ansaittuja lomiaan ja yritysasiakkaat valmistelevat tulevan vuoden markkinointibudjettiaan. Tämä onkin mitä otollisinta aikaa omille kuvausprojekteille, joita ei sitten alkukevään ja loppusyksyn välisenä aikana juuri ehdi tekemään, kun kaupalliset kuvaukset jälleen aktivoituvat.

Tällä kertaa otin harjoittelun / testailun kohteeksi elokuvamaisen valonkäytön ja kuvien jälkikäsittelyllä rakennetun värimaailman studiomuotokuvissa. Tämä tyyli on muutenkin hyvin lähelle sitä, mitä normaalistikin studiomuotokuvissa pyrin tekemään, eli studiokuvani usein ovat ennemmin tummanpuhuvia kuin kirkkaan raikkaita ja ”läpivalaistuja”.

Elokuvamaisessa fiiliksessä tyypillistä on, että kohde on valaistu vain yhdellä valonlähteellä, jolla saadaan aikaan draamaa ja syvyyttä tälle kohdehenkilölle. Valon laatu voi olla pehmeää tai kovaa, tai jotakin siltä väliltä, mutta valoa ja varjoa kuvista aina löytyy sopivassa suhteessa.

Tässä muutama maistiainen näistä yhden valonlähteen testikuvausten lopputuloksista!