Hääkuvaus / Bosgårdin kartano

Viikko sitten minulla oli ilo olla ikuistamassa jälleen yhtä mahtavaa hääparia. Tätä paria oli koeteltu hääpäivän osalta mielettömästi, sillä puolisentoista vuotta sitten parin minua kuvaajakseen varaillessa oli juhlapaikka jo varattu ja tiedossa – Kesähäät oli tarkoitus tanssia Katisten Kartanossa Hämeenlinnassa.

Mutta toisin kävi. Katisten Kartano ilmoitti lakkauttavansa juhlapalvelunsa 2016-2017 vuodenvaihteeseen ja luonnollisesti tämän myötä myös Katisten kartanon juhlapaikakseen varanneet parit kokivat suuren pettymyksen. Moni tietääkin, että puoli vuotta ei ole välttämättä riittävä varoaika juhlapaikan, tai minkään muun häihin liittyvän palveluntarjoajan varaamiseen keskelle kovinta hääsesonkia. Onneksi pari kuitenkin löysi tyyliinsä sopivan Bosgårdin kartanon, jossa sattui olemaan ajankohta vielä vapaana.

Lähdimme yhdessä videokuvaaja Mikko Järvisen kanssa aamukahdeksan tuntumassa ajamaan kohti Haikon kartanoa, jossa hääparin alkuvalmistelut olivat jo käynnissä sinne saapuessamme. Sulhanen ja bestman pukeutui naapurihuoneessa, kun morsian seurueineen laittautui seinän toisella puolella. Tämä järjestely mahdollisti molempien seurueiden kuvaamisen yhden kuvaajan voimin mahtavasti.

Alkuvalmistelujen jälkeen matkasimme Bosgårdin kartanolle, jossa vihkiseremoniaa varten oli järjestetty komeat puitteet kartanon puutarha-alueella. Vihkiseremonian alkua ja loppua oli säestämässä mahtava jousi-trio, joka toi viimeisen silauksen tälle vihkiseremonialle. Vihkimisen jälkeen lähdimme kartanon lähellä sijaitsevan metsän reunaan kuvailemaan potretteja, jonka jälkeen itse juhlat saivat alkaa!

Kiitos parille, että valitsitte minut kuvaajaksenne, ja hurjasti onnea avioliittoonne!