Hääkuvaus / Turun linna / VPK-talo, Turku

Viime lauantaina heräsin herätyskellon pirinään klo 7:00. Kunnollisen aamupalan sekä pienen siistiytymisen jälkeen olikin aika suunnata nokka kohti Suomen Turkua! Olimme parin kanssa sopineet, että päräytän autollani Turun VPK-talolle, josta minut noukitaan kyytiin ja matkaamme yhdessä Turun Linnalle potretteja sekä vihkiseremoniaa ikuistamaan. Saavuinkin Turkuun hyvissä ajoin ja ehdin vielä ennen sovittua noutoajankohtaa kipaista itselleni maittavat aamukahvit Bean Barista – Suosittelen tätä kuppilaa lämpimästi!

Sulhasen ja bestmanin noukittua minut kyytiinsä, suuntasimme kohti Turun Linnaa pientä kiertoreittiä, sillä samalla alueella oli myös Triathlon-kilpailu kyseisenä lauantaipäivänä. Katuja olikin jo suljettu liikenteeltä, joten oli hyvä idea koukata ”takakautta” sisään. Pari oli varannut esimerkillisesti lähes kaksi tuntia potrettikuvauksia varten. Potrettikuvaukset aloitimme First look-kuvauksilla Turun Linnan sisätiloissa, josta siirryimme käytävien kautta ulkoilmaan kuvailemaan. Väljä aikataulu mahdollisti kattavan potrettisetin kuvaamisen ilman suurempia kiirehtimisiä.

Itse vihkiseremonia toimitettiin Turun Linnan kirkossa, jossa monesta muusta kirkosta poiketen riittää myös luonnonvaloa oikein makoisasti. Kuninkaan ja kuningattaren tuolit aiheuttivat pieniä näköesteitä alttarille päin, mutta tämäkin oli jo etukäteen tiedossa. Vihkiseremonian jälkeen pari poistui ulos tehdyn kunniakujan läpi autolleen vieraiden lähtiessä bussikuljetuksella kohti Turun VPK-taloa. VPK-talolla otimme parin vastaan parvelta käsin, josta vieraat siirtyivät alakertaan onnittelemaan. Sotilashäiden perinteitä kunnioittaen nähtiin juhlassa morsiamen maljaa, miekanpolttoa ja kakunleikkuuta miekan avulla. Kaikenkaikkiaan juhlat olivat mukavan intiimit ja kiireettömät, vieraat nauttivat olostaan!

Kiitoksia parille siitä, että sain kunnian olla kuvaajanne. Onnea vielä yhteiselle taipaleelle!