Hääkuvaus / Hämeenlinnan kirkko / Palokunnantalo

Vuotta 2016 ehdittiin elämään kokonaista kaksi päivää, kun kutsu kävi vuoden ensimmäiselle hääkeikalle! Tällä kertaa häät olivat omalla tavallaan erityisen mielenkiintoiset, sillä olin aiemmin kuvannut kahden näissä häissä kaasoina toimineen häät, jonka vuoksi iso osa hääseurueesta olikin minulle jo entuudestaan tuttuja. Mahtavaa!

Kuvauspaikkoja katsastellessamme pari viikkoa ennen hääpäivää oli keli harmaa, märkä ja sateinen, eikä hääpäivän kelien suhteen herätelty mitään mahdottomia toiveita. Kelin puolesta kävi kuitenkin niin, että kuvauspäivänä kotoa lähtiessäni lämpömittari näytti muikeaa -16°C lukemaa ja aurinko paistoi mitä komeimmalla tavalla hentojen pilviverhojen takaa kauniisti matalalta. Aloitimme päivän ikuistamisen morsiamen vanhempien maatilalla, jossa pihalle oli työnnetty myös osittain paria varten entisöity auto, jota käytimme osassa kuvia rekvisiittana. Hääpari kesti komeasti pakkasta ja kuvaustuokio meni kaikenkaikkiaan ketterästi. Iso kiitos tästä myös bestmanina toimineelle kaimalle!

Potrettisession jälkeen kurvasimme Hämeenlinnan keskuskirkolle vihkiseremoniaa toimittamaan. Yllätyksekseni kirkossa oli vielä suuri joulukuusi alttarin oikeassa reunassa, joka hankaloitti tilassa kuvaamista jonkin verran, sillä keskuskirkon alttarin alue on jo valmiiksi hieman ahdas kuvaamista silmällä pitäen. Seremonian päätyttyä alkoikin aurinko laskemaan jo kovaa vauhtia – ikuistimme pikaisesti koko juhlaseurueen Kirkkopuiston portailla, josta suuntasimme kohti Palokunnantaloa ja hääjuhlaa. Hääjuhla eteni mukavasti ja vieraille oli järjestetty kaikenlaista ajanvietettä.

Kiitoksia parille vielä tästä kunniasta ja onnea yhteiselle polullenne. Alta pääsette sukeltamaan häiden tunnelmaan kuvien muodossa!