Mitä jäbä duunaa?

Valokuvaajana toimiminen on enemmän tai vähemmän kausiluontoista, pääsääntöisesti myös henkilökohtaisen valinnan vuoksi. Sitä kun juoksee paikasta a paikkaan b kamera kaulassa aina keväästä pitkälle syksyyn saakka, rauhoittaa toimintaa mielellään talvikaudeksi, jolloin myös luonnonvalo on hyvin niukkaa ja valtaosa kuvauksista sijoittuvat tämän vuoksi vain studioon. Tässä on siis tullut latailtua akkuja, eikä bloginkaan puolella ole tullut oltua järin aktiivinen!

Mutta ei se suinkaan sitä tarkoita, etteikö tässä olisi kamera napsunut tai valot vilkkuneet, kyllähän tässä tekemistä on piisannut rauhoittelusta huolimatta! Sen sijaan, että jokaisesta kuvauksesta tekisin oman kirjoituksen, ajattelin koostaa tähän alkuvuoden kuvauksista pienen paketin :)

Aloitetaan vastasyntyneestä herrasmiehestä, joka oli viime tapaamisella vielä mahassa. Kuvasin nimittäin hänen vanhempiensa häät tuossa viime vuoden elokuussa. Herrasmies oli jo muutaman viikon ikäinen, jonka vuoksi olikin jo suhteellisen paljon hereillä sekä varsin virkeä tapaus. Nukkumakuvia metsästettiin pitkän aikaa, mutta mielestäni parhaimmat otokset syntyivät kuitenkin veijarin ollessa hereillä. Tässä muutama otos:

Tämän jälkeen olikin vuorossa toinen vanha tuttavuus parin vuoden takaa, jolloin kuvasin tämän veijarin serkun 1v-kuvia, tällöin tämä tyttönen oli vielä äitinsä mahassa. Kuvaus tapahtui studiossani, tyttö oli hyväntuulinen ja itse kuvaus meni varsin mutkattomasti. Muistoksi jäi iso kasa kivoja kuvia, joista pari mielekkäintä tässä:

Seuraavalla viikolla olikin vuorossa jälleen vanha tuttavuus, 1v- serkus- ja perhekuvauksen muodossa. Tämän porukan vanhemmat sekä serkkutyttö kuvattiin parisen vuotta sitten perhekuvauksen yhteydessä Verkatehtaalla, tällöin 1-vuotias oli, yllätys yllätys, äitinsä mahassa :) Tämän kuvauksen aikana itse 1-vuotias väsähti ennen aikojansa, perhe kävi kotonansa päiväunilla ja tuli uudella virralla takaisin studiolleni, jolloin kuvauskin saatiin onnistumaan hienosti. Ohessa muutama maistiainen:

Tämän poppoon jälkeen olikin vuorossa äärimmäisen pirteä puolivuotias! Tätä veijaria oli ilo kuvata, sillä naama ei juuri hymystä heilahtanut mihinkään muuhun suuntaan. Puolivuotiaiden kuvaamisessa toki haasteena on se, että menohaluja on paljon, mutta lapsi ei vielä omin voimin mihinkään pääse liikkumaan. Tämän vuoksi lapsen istuttaminen / asettaminen paikalleen on käytännössä mahdotonta, joten ehdottomasti paras kuvausasento on mahallaan loikoileva lapsukainen! Tästä pari parasta:

Näiden lapsokaisten jälkeen olikin sitten pari raskausajan kuvausta peräkkäin, molemmat kuvattavat olivat parin viikon päässä lasketusta ajastaan ja kuvaukset suoritettiin studiossani. Tsemppiä molemmille tuleviin koitoksiin!

Näiden kuvien myötä toivotan kaikille mukavaa alkanutta viikkoa!