Vuosi 2014 on selätetty jo tovi sitten, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tehdä jonkinlaisen kevyen koosteen vuoden 2014 hääurakastani. Vuoteen 2014 mahtui yksi talvinen viikko, mahdottoman kuuma ja hikinen heinäkuu sekä vielä komeampi elokuu. Tapasin toinen toistaan mahtavampia hääpareja, pääsin ikuistamaan niin pieniä kuin suuriakin häitä niin pienillä kuin suurilla juhlapaikoilla sekä usealla eri paikkakunnalla.

Selaillessani vuoden 2014 hääkuvia päätin ottaa jokaisista kuvaamistani häistä yhden dokumentaarisen kuvan, yhden kuvan hääjuhlasta sekä yhden kuvan potreteista tähän esille. Periaatteena kuvan valitsemiseen oli valita ensimmäinen kuva, joka ko. juhlista ja ko. kategoriasta muistui mieleeni – eli siis käytännössä ”mieleenpainuvin” kuva, omasta mielestäni. Kuvia läpikäydessä oli kyllä hienoa palata taas takaisin niihin tunnelmiin, jotka näissä häissä vallitsi, mieleen pompsahteli paljon kasvoja ja paljon mahtavia persoonia.

Kaikenkaikkiaan vuonna 2014 kamerani tallensivat n. 25 000 kuvaa häätapahtumista ja olin osallisena 15 hääparin tärkeänä päivänä. Keskimäärin parit saivat valmiit hääkuvansa alle kaksi viikkoa häiden jälkeen! Vuoteen 2013 verrattuna häitä oli muutamia vähemmän, vuonna 2013 pääsin osalliseksi yli 20 parin hääpäivään. Vuosi toi mukanaan mahtavia yhteistyökumppaneita, uudenlaisia kokemuksia sekä uusia kavereita – ei paljon enempää voisi toivoakaan! Toivottavasti vuosi 2015 tulee olemaan vähintään yhtä hieno. Vapaita hääkuvausviikonloppuja on vielä rutkasti jäljellä!

Mutta aloitetaan!


 

HÄÄPARI #1 / 2014

Näitä häitä vietettiin sinä ainoana talvisena viikonloppuna, jonka vuosi 2014 meille tarjosi. Pakkasta oli n. 8 astetta, lunta oli tuprutellut toistakymmentä senttiä ja ilma oli kohtalaisen tyyni. Parin kanssa aloitimme päivän potreteilla Aulangon maisemissa, jonka jälkeen kävimme Vanajan kirkossa kääntymässä ja matkasimme Kankaisten Marjatilalle juhlimaan vastavihittyä hääparia. Hääjuhlissa pari yllätti koko juhlayleisön esittämällä pitkään harjoitellun tanssikoreografian / mashupin, mahtavaa toimintaa!

Näiden häiden kuvakertomuksen löytää TÄÄLTÄ!


HÄÄPARI #2 / 2014

Edellisistä häistä kului reilu kuukauden verran, kun kutsu kävi Katisten kartanolla vietettäviin häihin. Talvi kesti vain hetken, jonka vuoksi kevät tuli rytinällä ja jo maaliskuun loppupuolella pääsimme nauttimaan todella keväisistä maisemista sekä aurinkoisesta kelistä. Kuvasimme parin potretit kartanolla, jossa myös vihkiseremonia ja hääjuhla vietettiin. Potretteja otettiin niin kartanon ulkopuolella kuin sisätiloissakin. Tämän hääsetin kruunasi parin tilaama suurehko kuvatuotepaketti, joka koostui kiitoskorteista, pienemmistä paperikuvista sekä upeasta canvas-taulusta. Tätä kuvatilausta oli ilo toteuttaa!

Näiden häiden kuvakertomuksen löytää TÄÄLTÄ!


HÄÄPARI #3 / 2014

Maaliskuisten häiden jälkeen oli häiden osalta taas kuukauden päivät taukoa, kunnes tuli tämän energisen parin vuoro. Olin kuvaamassa parin koko hääpäivän aina alkuvalmisteluista hääjuhlan yöpalaan saakka. Alkuvalmisteluita kuvailimme Glo-Hairissa Hämeenlinnassa, jonka jälkeen siirryimme Hotelli Cumulukseen morsiamen sekä sulhasen pukemista varten. Seremonia suoritettiin Vanajan kirkossa, potretteja kuvailimme sekä Hämeen Linnan että Aulangon Graniittilinnan alueella ja hääjuhlia vietimme Kankaisten Marjatilalla.

Näiden häiden kuvakertomuksen löytää TÄÄLTÄ!


HÄÄPARI #4 / 2014

Viikko edellisten huhtikuisten häiden jälkeen olikin vuoro rientää kuvaamaan toisia häitä Hämeenlinnassa. Tämä hääkeikka tuli suhteellisen lyhyellä varoitusajalla, mutta olen erittäin onnellinen, että satuin olemaan vapaana kyseisenä viikonloppuna! Pari vihittiin Vanajan kirkossa, potretit kuvailimme Aulangon keväisissä maisemissa ja itse intiimi hääjuhla vietettiin Kankaisten Kartanon viinikellaritiloissa. Häävieraita oli nelisenkymmentä, eli häät olivat ehkä keskivertoa pienemmät, mutta sitäkin persoonallisemmat. Koristeluihin oli panostettu ja juhlatila oli erittäin tunnelmallinen. Näitäkin häitä oli ilo olla ikuistamassa!

Näiden häiden kuvakertomuksen löytää TÄÄLTÄ!


HÄÄPARI #5 / 2014

Seuraava hääkuvauskutsu kävi vasta toukokuun loppupuolella juuri ennen ylioppilassesongin alkua. Kuvasin parin vihkiseremonian, joka vietettiin Vanajan kirkossa sekä hääpotretit Aulangon rantamaisemissa. Toukokuun lopussa voisi sanoa jo olleen kesä, sillä lämpötila oli 20 asteen tuntumassa ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta. Näistä häistä jäi erityisesti mieleen iloiset tyttäret, jotka lämmittivät mieltä vielä pitkään kuvien editointivaiheessakin!


HÄÄPARI #6 / 2014

Kesäkuun aikana oli vain yksi hääkeikka, joka osittain oli myös täysin omavalintainen asia, sillä ylioppilaat työllistävät kesäkuun aikana yleensä suhteellisen paljon. Vuonna 2014 kevään ylioppilaita tuli pitkälle toistakymmentä, joten kesäkuun alkupuoli meni hyvinkin tehokkaasti heidän kuviaan valmistaessa. Tämä kesäkuinen hääpari tilasi minulta hääpotrettikuvauksen Wuolteen Kartanon maisemissa, ja minähän tein työtä käskettyä! Pari oli yksi mieleenpainuvimmista, sillä molempien puvuiksi oli valittu 1700/1800- luvun aikajakson mukaiset vaatteet. Pari oli näyttävä näky ja miljöö mitä parhain. Tämäkin pari tilasi kattavan kuvatuotepaketin, joista yksi oli juuri valitsemastani kuvasta tehty suuri canvas-taulu. Näitä on aina ilo päästä katsomaan suurina ja laadukkaina tauluina!


HÄÄPARI #7 / 2014

Heinäkuun alussa pääsin tutustumaan minulle täysin entuudestaan tuntemattomaan paikkakuntaan, eli Karjalohjaan. Matka Karjalohjalle kesti hieman alta kaksi tuntia rauhallisesti körötellen. Aurinko paistoi täysin pilvettömältä taivaalta ja lämpötila kipusi yli 25 asteen. Vihkiseremonia vietettiin Karjalohjan kirkossa, joka oli vielä mukavan viileä, mutta potretteja juhlapaikan yhteydessä olevilla kallioilla otettaessa alkoi hiki virtaamaan! Potreteista selvisimme kuitenkin kunnialla, eikä kukaan pyörtynyt nestehukkaan :). Juhlapaikkana toimi Heponiemen Hiljaisuuden keskus.

Näiden häiden kuvakertomuksen löytää TÄÄLTÄ!


HÄÄPARI #8 / 2014

Seuraava heinäkuun komennus olikin sitten jälleen täyden päivän dokumentointi aamusta yöhön saakka. Morsiamen alkuvalmisteluita kuvailimme Hiusstudio Muodossa sekä Studio Tiina Lambergin tiloissa, jonka jälkeen siirryimme Sokos Hotel Vaakunaan morsianta pukemaan. Vihkiseremonia toimitettiin Hattulan uudessa kirkossa, potretteja kuvailimme Aulangolla ja juhlia vietetettiin Janakkalassa Koljalan lastupirtillä. Ehdottomasti mieleenpainuvimmat asiat tästä hääpäivästä olivat ulosmarssikappale – Rocky- elokuvan teemamusiikki uruilla soitettuna sekä juhlapaikalla touhunnut lähitaikuri Miika Pelkonen. Myös hääparin saapuminen juhlapaikalle hevosvankkurilla oli erityisen näyttävä :)

Näiden häiden kuvakertomuksen löytää TÄÄLTÄ!


HÄÄPARI #9 / 2014

Janakkalahäiden jälkeen olikin aika kohdistaa katseet kohti Ikaalista ja minulle jo entuudestaan tuttua pariskuntaa. Kuvasin nimittäin parin kihlakuvat vuonna 2012, jonka jälkeen pari oli kuuleman mukaan jo tehnyt päätöksen hääkuvaajastaan – näitä on aina ilo kuulla! Tätäkin paria olin ikuistamassa aina aamusta keskiyöhön saakka. Morsiamen alkuvalmistelut tehtiin Ikaalisten kylpylän takana vuokramökissä/loma-asunnossa, josta siirryimme vihkiseremoniaan. Vihkiseremonian jälkeen kuvailimme nätissä maalaismiljöössä potretteja lämpömittarin ylittäessä 30 asteen lukemat. Potrettien jälkeen Nousevan Voiman talo kutsui häävieraiden jo paikanpäällä odotellessa. Hääjuhlassa riitti ohjelmaa ja hyvää ruokaa, pari oli myös huomioinut vieraita kuuman kelin varalta tarjoamalla reilusti virvokkeita läpi päivän. Kuvaaja kiittää! :)

Näiden häiden kuvakertomuksen löytää TÄÄLTÄ!


HÄÄPARI #10 / 2014

Elokuun hääurakan aloitti pari, jonka potretteja kuvailimme Verkatehtaalla sekä Aulangon rantamaisemissa. Potrettien jälkeen siirryimme toimittamaan vihkiseremoniaa parin suvun kesämökin rannalle, josta pari siirtyi veneellä hääjuhlapaikalle Kirstulan kartanolle. Näissäkin häissä aurinko porotti täysin pilvettömältä taivaalta ja lämpöä piisasi! Hääjuhlat vietettiin kartanon juhlapaviljongissa käytännössä ulkotiloissa, joka auttoi kuuman kelin kanssa merkittävästi. Näiden häiden käännekohta oli parin hääauton sammahtaminen kesken päivän, jonka vuoksi toimitin myös epävirallisen hääautokuljettajan virkaa kyydittäessäni paria potrettipaikoille sekä vihkipaikalle :)

Näiden häiden kuvakertomuksen löytää TÄÄLTÄ!


HÄÄPARI #11 / 2014

Elokuun toiset häät vietettiin jälleen Kirstulan kartanon juhlapaviljongissa – on mukavaa toki kuvata parit häät putkeen samassa paikassa, niin ei tarvitse niin paljoa käyttää aikaa paikkojen tutkimiseen kuin tavallisesti. Parin päivä aloitettiin vihkiseremonialla Vanajan kirkossa, josta siirryimme potretteja kuvailemaan Hämeenlinnan kaupunginpuiston maisemiin. Kaupunginpuisto mahdollisti erittäin monipuoisen potrettisetin kuvaamisen! Potrettien jälkeen siirryimme juhlistamaan parin hääpäivää. Mieleenpainuvin seikka oli kyllä ehdottomasti parin valitsema pääruoka, joka oli kokonainen savustettu sika – erittäin hyvää ja erittäin riittoisaa. Tämän parin osalta tarina sai jatkoa tämän vuoden alussa, kun kävin ikuistamassa heidän vastasyntyneen lapsensakin, mukavaa!

Näiden häiden kuvakertomuksen löytää TÄÄLTÄ!


HÄÄPARI #12 / 2014

Sitten päästäänkin hääsettiin, josta tuli napattua vuoden 2014 omasta mielestä paras hääkuva! Häät vietettiin Lammilla, tarkemmin sanottuna Untulan tanssilavalla. Vihkiseremonia toimitettiin älyttömän komeassa Lammin kivikirkossa. Sekä kirkon että juhlapaikan upeus vetävät hiljaiseksi vielä puoli vuotta jälkikäteenkin! Parin kanssa yhteistyö sujui mukavasti ja päivä eteni aikataulussa, mutta kuitenkin ilman suurempia kiirehtimisiä. Näissä puitteissa haluan ehdottomasti kuvata vielä joskus uudestaan :)

Näiden häiden kuvakertomuksen löytää TÄÄLTÄ!


HÄÄPARI #13 / 2014

Elokuun päätti pari Tampereelta – Olin kuvaamassa parin vihkiseremonian sekä viralliset hääpotretit. Potretteja kuvailimme Finlaysonin ympäristössä n. 1,5km kävelylenkin varrelta löytyvillä paikoilla. Tämä vanha osa kaupungista tarjosi kyllä rajattomasti kuvauspaikkoja, vain mielikuvitus oli rajana :) Vihkiseremonia toimitettiin Pikku Palatsin pihapiirissä.


HÄÄPARI #14 / 2014

Syyskuussa Hämeenlinnassa nautittiin vielä hyvinkin kesäisistä tunnelmista, eikä tämän parin ison päivän osalta keli ollut poikkeus. Aurinko paistoi, lämpötila oli mitä parhain ja ulkona oli vielä kesäisen kaunista. Parin potretteja kuvailtiin Hämeen Linnan ympäristössä!


HÄÄPARI #15 / 2014

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä tuli kuvatuksi marraskuun loppupuolella vietetyt häät Kirkkonummella. Tämä keikka oli siinä mielessä haastava, että en ollut aiemmin käynyt niin kirkossa kuin juhlapaikallakaan, puhumattakaan ympäristöstä, jossa potretteja kuvattiin. Lisähaasteen toi marraskuun nopeasti laskeva aurinko, jonka vuoksi potrettien kuvailulle ei jäänyt kauheasti aikaa, mutta näin jälkikäteen ajateltuna aikaa kuitenkin oli täysin riittävästi. Näistäkin häistä jäi muistoksi yksi omista lempparihääkuvista!