Loppusyksyn potretteja

Syksyn alkaessa ja päivän lyhentyessä myös blogin päivitykselle jää kummasti aikaa! Blogini on ollut valitettavan epäaktiivinen tänä vuonna, mutta tämä on johtunut puhtaasti siitä, että töitä on ollut sen verran paljon, että blogailu on jäänyt taka-alalle. Otan mielelläni edelleen ehdotuksia vastaan, mikäli teillä lukijoilla on mielessänne jotakin askarruttavia valokuvaamiseen liittyviä juttuja, joihin haluaisitte vinkkiä saada. Talven aikana minulla on todennäköisesti tällaiselle toiminnalle paremmin aikaa! :)

Mutta sitten itse aiheeseen – Tänä vuonna oli viime vuotta selkeästi pidempi ruska, jota pääsin hyödyntämään usean asiakkaan kanssa. Ruska teki lähes jokaisesta tavanomaisesti tylsästä paikasta kuvauksellisesti mainion, eikä hyvien kuvauspaikkojen eteen juuri tarvinut nähdä vaivaa, sillä joka suuntaan katsoessa näki jotakin mielenkiintoista. Aulangolla tätä värien loistoa kävimme vielä taltioimassa yhden perheen kanssa reilu viikko sitten. Keli oli kosteahko, mutta ei läheskään niin kylmä, kuin aiempien syysperheiden kanssa jo kerkesi olemaan. Kuvailimme n. tunnin verran samalla patikoiden ympäri Aulangon puistometsää. Muutama kuva tästä kuvaussessiosta:

Tämän kuvauskeikan jälkeen pääsin ikuistamaan kaksikymppispäiväänsä juhlistavan naisen alun todella komeana pakkasaamuna. Pakkasta oli nelisen astetta, koko luonto oli jäässä ja auringonvalo oli kauniin oranssista. Otin tavoistani poiketen tälle keikalle mukaan myös valaisukalustoa, koska kuvattavan velipoika oli lupautunut kantamaan valaisukalustoa helpottaen näin minun liikkumistani kuvauksen aikana. Suuri kiitos ”assarille” avusta, siitä oli hurjasti hyötyä! Tästä kuvauksesta muutama kuva alla:

Ja kirsikkana kakun päällä sain viime viikolla sähköpostia, jossa vuosi sitten kuvaamieni häiden silloinen morsian otti yhteyttä vastasyntyneen vauvan kuvaustarpeen merkeissä. On mahtavaa päästä toimimaan jo entuudestaan tuttujen asiakkaiden kanssa ja tietysti tämänkaltaiset yhteydenotot myös kertovat, että työhöni ollaan oltu tyytyväisiä. Parasta palautetta!

Vastasyntyneen kuvaus on aina hääkuvauksen tavoin yksilöllistä. Ei voida taata, että vauvasta saadaan juuri samanlaisia kuvia, kuin jostakin toisesta vauvasta on nähty otettavan tai että vauva yleensäkään on kuvauspäivänä hyväntuulinen. Pienillä vauvoilla voi olla mahavaivoja tai muuten vaan huonoja päiviä, eikä varsinaista rytmiä vielä parin viikon elämäntaipaleen aikana olla ehditty saavuttamaan. Siksi kuvaankin vastasyntyneet pääsääntöisesti aina asiakkaan kotona, koska sieltä löytyy vauvalle kaikki tutut tuoksut, äänet ja turvallisuudentunnetta luovat elementit, joissa vauvan rauhoittelu on mahdollisimman helppoa. Tälläkin kertaa vauvan kuvauksessa meni tuntitolkulla aikaa, mutta lopputulokset kuitenkin puhuvat puolestaan – kärsivällisyys kannattaa!

Kuvauksia on tämän vuoden aikana ollut todella paljon ja jotkut kuvauskyselyt olen joutunut hylkäämään kyseisen päivän oltua jo varattuna. Kehotankin siis kaikkia vanhoja ja tulevia asiakkaitani olemaan ajoissa liikenteessä kuvaustarpeiden ilmaantuessa, sillä parhaat ajat luonnollisesti varataan aina nopeasti. Pyrin toki joustamaan, mikäli näin on tarpeen, mutta esimerkiksi häitä en pysty useita samana päivänä kuvaamaan. Ensi kesän kalenteriin on varattu jo kuudet häät, mutta esimerkiksi heinäkuun lopussa sekä elokuussa löytyy vielä paljon vapaita viikonloppuja!

Näiden kuvaterveisten lisäksi uutena sekä iloisena uutisena on se, että kuviani sekä hääparien kirjoittamia tarinoita hääpäivästä tulee syksyn aikana näkyviin Häätapahtuma Love Me Do:n sivuille. Kannattaa siis käydä kurkkimassa sivustolta vinkkejä häiden suunnitteluun ja toteutukseen liittyen.

Mukavaa talven odotusta kaikille!