Hääkuvaus / Lammin kirkko / Untulan lava

Näitä häitä voi nyt virallisesti kutsua viimeisiksi kesähäiksi, koska syksy on lähtenyt isoin harppauksin eteenpäin! Elokuun puolivälissä pääsimme nauttimaan mahtavasta loppukesän / alkusyksyn auringontäyteisestä kelistä Lammin maisemissa. Aloittelimme päivän kuvaukset potreteilla, joita kuvailtiin juhlapaikan, Lammin Untulan lavan ympäristössä. Potretteihin oli n. tunnin verran aikaa ja kuvauspaikoille täytyi siirtyä autolla, joten pidimme suhteellisen ripeää tahtia päällä. Potrettien jälkeen siirryimme parin vihkimistä todistamaan Lammin mahtavaan kirkkoon, joka jokaisella kerralla kyllä vakuuttaa kuvauksellisuudellaan. Seremonia toimitettiin nopeahkosti, eikä aikaakaan, kun olimme jo kirkon ulkopuolella ottamassa paria vastaan.

Heti vihkimisen jälkeen siirryimme juhlapaikalle odottelemaan paria saapuvaksi. Untulan lava on ollut aikoinaan todella kovassa käytössä, mutta nykyisellään se on ollut valitettavan paljon tyhjillään. Pari olikin nähnyt suuresti vaivaa siivotessaan ja koristellessaan lavan upeaan kuntoon! Tämä juhlapaikka oli samalla tämän kesän helpoin ja vaikein paikka valokuvaamisen kannalta. Helpoimman siitä teki ehdottomasti se, että kerrankin juhlapaikalla oli vierailla TILAA! Kun vierailla on tilaa, on myös kuvaajalla tilaa liikkua huomaamattomasti. Vaikean paikan kuvauksen kannalta tästä tekee se, että päiväsaikaan valoa tulvii joka suunnasta sisään, mutta valo tulee suhteellisen matalista ikkunaruuduista korkeaan juhlapaikkaan, jonka vuoksi valo on voimakasta ja kontrastikasta. Päiväsaikaan kuvatessa siispä saa olla tarkkana, ettei ylivalota etualalla olevia vieraita samalla, kun yrittää saada keskemmällä juhlatilaa istuvia kuviin näkyviin. Ilta-aikaan juhlatila taas muuttui hyvin pimeäksi, joka tietenkin asettaa toisenlaiset haasteet valokuvauksen kannalta.

Juhlat etenivät mukavan kiireettömästi ja omalla painollaan, ruoka oli maittavaa ja vieraille oli järjestetty hauska ”piilopullojen etsintäkisa”, joka piti vieraat valppaina pitkin iltaa. Häiden teemana oli ”itse tehty / sadonkorjuu”, joka välittyi juhlapaikalla koristeluissa, tarjottavissa jne. Kakkupöydän antimia varten oli suvut poimineet marjoja, tehneet leivonnaisia, koristelut olivat itse valmistettuja jne. Illan kruunasi mahtava auringonlasku, jota pari lähti kuvaajan hullun ehdotuksen saattelemana ilomielin ikuistamaan.

Kiitoksia vielä parille, ja onnea tuoreelle avioliitolle! Kuvat puhukoot puolestaan :)