Hääkuvaus / Vanajan kirkko / Kirstulan kartano

Tällä kertaa osuikin kahdet häät samassa juhlapaikassa peräkkäin! Kuvaajan kannalta toki kiva, että kuviot ovat jo entuudestaan tutut, niin pystyy keskittymään itse olennaiseen koko illan ajan. Tämänkertaisen parin kanssa aloitimme kuvausurakan Vanajan kirkossa kauniissa kesäsäässä. Vihkiseremonia toimitettiin perinteisin menoin, mukavana höysteenä koskettava lauluesitys sekä loppurukous papin laulamana. Laulurukoukset ovat aina kivalla tavalla erilaisia ja ennenkaikkea tunnelmallisia.

Vihkiseremonian jälkeen siirryimme Hämeenlinnan kaupunginpuiston maisemiin kuvailemaan potretteja. Hämeenlinnan kaupunki sai tänä vuonna kunnostettua kaupunginpuiston näköalapaviljongin, joka toimi ensimmäisenä kuvauspaikkana. Kaupunginpuiston alueelta löytyy myös muita kivoja paikkoja, joita hyödynnettiin potretteja kuvattaessa. Harmiksemme samaan aikaan oli käynnissä kesäteatterin viimeinen näytös, joten kesäteatterin miljöö jäi hyödyntämättä – muilta osin varsin onnistunut potrettisessio!

Juhlia lähdettiin potrettien jälkeen viettämään Kirstulan kartanolle, jossa edellisistä häistä poiketen vietettiin koko juhlat rannassa sijaitsevassa juhlapaviljongissa. Keli oli kuuma, mutta paviljongissa ilma vaihtui hienosti ja aika nopeasti päivän edetessä ilmakin alkoi viilentymään n. 20 asteen tuntumaan. Juhlat olivat miellyttävät ja hatunnoston ansaitsi ehdottomasti pääruoaksi valittu kokonainen palvattu sika! Liha oli erittäin mureaa, jonka vuoksi kuvaajakin saattoi syyllistyä lievään ylensyöntiin ;) Loppuillasta kimpun ja sukkanauhan heittojen jälkeen kävimme vielä rantamaisemissa kuvailemassa muutamia potretteja lisäksi seremonian jälkeen otetuille kuville.

Näiden häiden morsian on pitänyt kohtalaisen aktiivista hääblogia, josta löydätte varmasti hyviä vinkkejä häiden suunnitteluun ja budjetointiin, kannattaa siis käydä tutustumassa: http://elokuinenvaimo.blogspot.fi/

Tässäpä omia poimintojani toimitetuista kuvista, toivottavasti päivän tunnelma välittyy hyvin. Hurjasti onnea parille!