Lakkiaisviikon satoa

Minulla oli suuri ilo ja kunnia ikuistaa monta kuvankaunista valkolakkista neitokaista ylioppilaskuvien merkeissä myös tänä keväänä. YO-urakka alkoi omalta osaltani viikko sitten lauantaina Aulangon aurinkoisissa (ja hiostavissa) maisemissa, jatkui maanantaina Mierolan sillan kupeessa ja huipentui lauantaina niin Aulangolla, Kruununmyllyllä, Vanajanlinnalla kuin Hämeen Linnallakin kuvattujen lakkiaiskuvien myötä. Lauantaina keli oli vähintäänkin monipuolinen – aamulla valo oli jopa turhankin tasaista, sitä tulvi joka puolelta kevyen pilven takaa paistavan aamuauringon voimin, kun taas klo 14 aikoihin aurinko paistoi täydeltä mitaltaan, klo 16 tuli vettä kaatamalla niskaan ja klo 18 taivas oli dramaattisen pilvinen. Päivä oli siis sekä kuvaajan että kuvattavien kannalta erittäin mielenkiintoinen!

Tavoitteenani niin ylioppilas- kuin missä tahansa muussakin muotokuvauksessa on pyrkiä luonnolliseen ja ”kuvattavan ihmisen omaiseen” lopputulokseen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kuvia katsoessaan asiakas ei saa mitään negatiivista ”herranjestas mitä se on taas mennyt tekemään”- reaktiota, vaan ennemminkin pyrin ylittämään asiakkaan odotukset positiivisessa mielessä. Lakkiaiskuvissa teemana oli luonnollisuus ja luonnonvalo, eli tekovaloja ei ole kuvissa käytetty lainkaan. Yritin valikoida jokaisesta kuvatusta kolme mielestäni onnistuneinta otosta teille nähtäväksi, joskin valinta monen mainion otoksen seasta oli erittäin hankalaa!

Ylioppilaskuvaukset eivät toki tältä keväältä ole vielä tässä, vaan tulevalla viikolla kuvataan lakkipäisiä vielä lisää. Kuvien myötä toivotankin mukavaa vuoden 2014 kesän ensimmäistä maanantaita kaikille!