Hääkuvaus / Vanajan kirkko / Katisten kartano

Parisen viikkoa sitten sain olla mukana ikuistamassa jälleen mahtavan parin kutsumana häitä, joita vietettiin Katisten kartanon viinikellarissa. Nämä olivat kyseisessä tilassa kaikkien aikojen toiset häät, joten kunnia oli mitä suurin! Juhlatila oli myös valokuvaajan silmin hyvin haasteellinen, sillä tilan päävalaistuksena toimii kynttilänvalo. Nämä olivatkin valokuvaajaurani ensimmäiset häät, joissa oli pakko turvautua myös salamalaitteen käyttöön, vaikka tätä dokumentaarisessa kuvauksessa pyrinkin aina viimeiseen asti välttämään, jotta juhlan tunnelma ei minun vuokseni kärsisi.

Aloitin häiden kuvaamisen vihkiseremoniasta, joka järjestettiin perinteisin menoin Vanajan kirkossa. Saavuin kirkolle puolisen tuntia etukäteen, jotta ehdin moikkaamaan kirkon henkilökunnan ja katsastamaan senhetkiset valaisuolosuhteet. Juhlaseurue oli pienehkö n. 40 vieraan muodostama, jonka ansiosta myös kirkossa oli runsaasti tilaa liikkua. Seremonian jälkeen siirryimme ulkosalle ottamaan nopeasti ryhmäkuvan koko juhlakansasta, jonka jälkeen riensimme Aulangolle parin kanssa hääpotretteja kuvailemaan. Potretteja kuvattiin Aulangon hotellin rantamaisemissa sekä Aulangon puistometsän alueella.

Potrettien jälkeen kiirehdimme Katisten kartanolle, jossa juhlakansa jo meitä odottelikin saapuvaksi. Hääpari otettiin vastaan viinikellariin johtavalla käytävällä, jonka jälkeen siirryimme viinikellarin puolelle syömään. Juhlatilassa oli pöytiin tarjoilu, joka edesauttoi ruokailun sujumista ja erittäin hyvin. Ruoka oli erittäin hyvää, ravintolatason ruokaa, ja sitä oli paljon (jopa kuvaajan kaikenkestävälle mahalle!). Juhlan edettyä häävalssiin ja sen ohi, kuvailimme vielä hieman ”photobooth”-kuvia kellarin käytävällä pienten rekvisiittojen kera.

Päivä meni, kuten olimme suunnitelleet, eikä kuvaajan silmin löytynyt päivästä mitään moittimisen sanaa. Tästä kiitos jälleen parille, bestmanille ja kaasolle, oli ilo olla mukana! Ohessa vielä pieni kuvapläjäys teidän muidenkin nähtäville!