Vastasyntyneen vauvan valokuvaaminen on täysin oma taiteenlajinsa, sen muistin taas viime viikon lauantaina, kun kuvausvuorossa oli 4-viikkoinen herrasmies perheineen. Itse en suostu vastasyntyneitä kuvaamaan missään muualla kuin perheen kotona, sillä vastasyntyneen vauvan kuvaaminen on aina aikaa vievää puuhaa ja kuvauksen edetessä vauvaa on usein rauhoiteltava, syötettävä, vaippoja vaihdeltava ja sotkuja siivottava. Tämän vuoksi kaikista helpointa ja myös vauvalle vähiten stressaavaa on suorittaa kuvaus vauvalle tuttujen tuoksujen, äänien ja paikkojen ympärillä, eli omassa kodissaan. Tällä kertaa kuvauksessa kesti n. 2,5 tuntia ja kuvauksen jälkeen kysäisinkin perheen äidiltä, että oliko hänen mielestään hyvä ratkaisu kuvata heillä kotonaan, vaikka tätä ratkaisua aluksi hievan empivätkin – ”TODELLAKIN!” .

Vaikka vastasyntyneen kuvaaminen onkin erittäin haastavaa, nautin itse äärimmäisen paljon näiden pienten ihmeiden kuvaamisesta. Heissä on valokuvauksellisesti paljon kaikenlaista, jota vanhemmasta ihmisestä ei sitten enää löydykään. Myös tuoreen perheen onni ja iloisuus uudesta perheenjäsenestä tuo kuviin mukaan mahtavan ja aidon tunnelman. Tälläkin kertaa kuvista tuli erittäin mukavia ja itse kuvauspäivä eteni mukavasti, joista muutamia esimerkkikuvia alla :)