Mielessäni on pyörinyt jo pidemmän aikaa ajatuksia jostakin nasevasta blogikirjoituksesta. Haluaisin tuottaa tänne blogiini enemmän sisältöä, mutten ole täysin vielä saanut varmuutta siitä, minkälaista sisältöä tätä blogia lukevat ihmiset tänne kaipaavat :) Totta on, että tämä on ”yet another photographer’s website”, mutta alunperin minulla oli ideana tuottaa tänne myös valokuvausammattini ulkopuolelta, kuitenkin valokuvaamiseen liittyvää sisältöä enemmänkin.

Onhan tässä tullut toki kirjoiteltua hääkuvauksen saloista, on tullut opastettua ihmisiä huoltamaan kameraansa ja haastettua hieman museovirastoa ajattelemaan asioita uudestaan. Nämä ovat kuitenkin turhankin kantaa ottavia kirjoituksia ja haluaisinkin tulevaisuudessa jakaa enemmän omia kokemuksiani kuvaamisesta, kuvaamiseen käytettävästä kalustosta sekä kaikesta valokuvaajana toimimiseen liittyvästä sekasotkusta. Olen saanut lukuisia yhteydenottoja Facebook-sivullani liittyen käyttämääni kuvauskalustoon, kuvaustekniikoihin, ja vaikka mihin, näistä voisin kirjoitella tulevaisuudessa teidän niin halutessa vaikka enemmänkin. Jos jokin asia askarruttaa mieltäsi, ja haluaisit nähdä meikäläisen mielipiteen asiasta, niin lähetä ihmeessä viestiä!

Kurkistus menneeseen

Kulunut vuosi on tuonut tullessaan huikean määrän uusia kontakteja, niin asiakkaista kuin uusista yhteistyökumppaneistakin. Hääkuvauskyselyitä on riittänyt ja isolle osalle asiakkaita olen joutunut sanomaan ei päällekäisten kuvausbuukkausten vuoksi. Intoa kaikkien ikuistamiseen olisi kyllä piisannut, mutta monesta mielenkiintoisesta projektista olen joutunut kieltäytymään luvattuani kuvauspäivän jo aiemmin toiselle asiakkaalle. Jokainen asiakas on minulle lähtökohtaisesti aivan yhtä tärkeä, enkä lähde puljaamaan kuvausajankohtia uusiksi sen vuoksi, että jostakin toisesta kuvauksesta voisi saada paremmin rahaa kuin toisesta. Tarkalleen ottaen tähän mennessä vuotta minulla on ollut 103 kuvauskeikkaa, joista hääkuvauksia on ollut 16. Tälle vuodelle on vielä jäljellä yksi täyden päivän hääkuvaus sekä yksi hääpotrettikuvaus + lukuisia muita mielenkiintoisia kuvauksia!

Lapsikuvauksia olen tehnyt kuluneen vuoden aikana useita kymmeniä, ja olenkin saanut hurjasti positiivista palautetta asiakkailtani niin toimintatavoistani, yhteydenpidostani kuin itse kuvaustuokiosta sekä lopputuloksesta, eli niistä valokuvista. On ollut mieltä ylentävää saada myös uusia asiakkaita vanhojen asiakkaitteni suosittelujen perusteella – tästä tietää, että jotakin on tullut tehtyä oikein. Positiivinen palaute saa mielen virkeäksi, ja antaa virtaa jatkaa taas kohti uusia haasteita. Lapsien lisäksi on tullut ikuistettua useita perheitä, raskausmasuja, ylioppilaita, rippikoululaisia ja monia muita kuvauksen tarpeessa olleita ihmisiä.

Ja sitten sitä tulevaa…

Olen pyrkinyt jokaiselle vuodelle asettamaan aina tietynlaisia tavotteita, joiden mukaan kehitän itseäni niin kuvaajana kuin yrittäjänä. Tavoitteet ovat olleet jonkin tietyn kuvaustekniikan sisäistämistä, hiomista tai harjoittelua ja myös tietynlaisia liikevaihdollisia ja tuloksellisia tavotteita. Tämän vuoden tavoitteet on täytetty monin verroin, ja onkin aika asettaa niitä uusia!

Tulevaisuudessa tavoitteeni on hioa enemmän studiokuvausta, jotta voisin tarjota siltäkin saralta yhtä laadukasta palvelua, kuin mihin pystyn tällä hetkellä miljöössä. Tähän sisältyy ihan uusien palvelukokonaisuuksien luomista, joista yksi isoimmista tulee ensi vuonna olemaan kuvatuotteiden tuominen ”markkinoille” – Alan valmistamaan itse kuvatuotteita aina n. A2- kokoluokkaan saakka. En toki tule viemään asiakkailtani mahdollisuutta saada myös digikuvia itselleen, mutta tällä tavoin pyrin varmistamaan sen, että kuvani tulevat asiakkaitteeni sekä asiakkaitteni läheisten seinille roikkumaan yhtä laadukkaina, kuin ne minun tietokoneeltani ovat tähän mennessä asiakkailleni lähteneet. Tämä siksi, koska maailmaan mahtuu monenlaista kuvapalvelua, joista saa kyllä halvalla printtejä, mutta printtien laatu ei välttämättä vastaa sitä alkuperäistä laadullista ideaa, jonka olen itse kuvilleni asettanut. Hinnoittelu- ja saatavuuspuoli kuvatuotteiden osalta hioutuu raiteilleen ensi vuoden alkupuolella.

Kuvatuotepalvelujen lisäksi pyrin saamaan asiakkaita itselleni lisää ns. beauty- kuvauksiin. Tällä saralla pyrin kehittymään talven aikana lisää, mikäli aikaa näiden kuvausten viilaamiseen ja hienosäätöön löytyy. Kuvauksille on monia nimiä, beauty/glamour/editorial/mitä lie, itselläni tässä yhteydessä on tarkoituksena järjestää kuvaussessio ihan tavalliselle ihmiselle, jossa niin naisesta, tai miksei myös miehestäkin, pyritään saamaan mahdollisimman kaunis ja/tai komea kuvakokonaisuus aikaiseksi. Tähän sisältyy enemmän kuvankäsittelyä, ihon silottelua, käytännössä kaikkea, mitä nykyteknologialla voidaan tehdä, jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä. Kuvaussessio on pidempi kuin ”perinteiset” kuvaukset ja myös hintapolitiikka tulee olemaan erilainen. Kuvauksiin voidaan sisällyttää meikkausta, hiustenlaittoa, jopa puvustamistakin tarvittaessa.

Loppusanaset

Mitään kuluneen vuoden aikana tapahtunutta ei olisi tapahtunut, ellei minulla olisi ollut näin mahtavat asiakkaat! Iso kiitos kuuluukin siis teille, ja toivonkin päästä tekemään yhteistyötä kanssanne myös tulevaisuudessa.

Miltä tulevaisuuden visiot kuulostavat? Onko sinulla antaa palautetta kuluneen vuoden kuvauspalveluista? Haluatko minun kirjoittavan vaikkapa jostakin omasta kalustostani löytyvästä laitteesta enemmn? Jätä kommenttia kirjoituksen alle, tai ota yhteyttä Facebookissa, tai vaikkapa Twitterissä!