Viime viikonloppuna oli suuri kunnia olla ikuistamassa pariskuntaa, jonka esikoisen 1-vuotiskuvat kuvasin alkuvuodesta. On aina mukavaa, kun asiakas varaa uuden kuvauksen; Sitä tietää tehneensä jotakin oikein!

Häämenoja vietettiin Hattulassa Hattulan Pyhän Ristin Kirkossa, Potretteja pari halusi otettavan kirkon läheisyydessä. Tämä olikin joustava ratkaisu, sillä potretteja päästiin ottamaan heti seremonian jälkeen ja potrettien jälkeen pari pääsi vaivattomasti siirtymään läheiselle juhlapaikalle. Kirkon ympäristö on kuitenkin hyvinkin haastava hääpotretteja silmällä pitäen, sillä esimerkiksi hautakivet eivät ole kovin toivottu elementti hääkuvissa, mutta näitä on usein kirkkomaalla hankala välttää. Tällä kertaa potretteihin saatiin kuitenkin kivasti fiilistä, taivas oli monesta suunnasta hyvinkin dramaattisen upea ja vältimme hautakivet! Käytin paljon pystyrajausta, sillä vaakarajauksella kuviin olisi tulvinut paljon ei-haluttuja elementtejä.

Hattulan Pyhän Ristin Kirkko on upea paikka kuvata – Kirkossa ei ollut ainuttakaan keinovaloa katossa, vaan kaikki valo oli luonnon tuottamaa. Tämä on ihanteellista valokuvaajan silmin, sillä näin värisävyt pysyy luonnollisina, eikä kuvia tarvitse välttämättä kääntää mustavalkoisiksi värien sekavuuden vuoksi. Usein kirkoissa ja juhlapaikoissa valaistus on hyvin sekava; Katossa saattaa olla jopa kymmentä värisävyltään erilaista valaisinta, joka aiheuttaa todella suuria ongelmia kuvan värimaailman säilyttämisen suhteen.

Pidemmittä puheitta, tästä pieni kuvapläjäys viime viikon lauantailta. Arvostan suuresti, mikäli jaksat kuvien katsomisen jälkeen jättää vaikkapa mielipiteesi kuvista kommenttiosioon :) :