Olen pitkän aikaa ollut kiinalaisen Yongnuo- merkin innokas seuraaja sekä kuluttaja. Yongnuo on siis valmistaja, joka valmistaa valokuvaustarvikkeita ja lisälaitteita suhteellisen edulliseen hintaan, mutta kuitenkin erittäin kilpailukykyisellä laadulla. Moni valtamerkki on alkanut jäämään kehityksessä jälkeen, kun Yongnuo on pistänyt nopeaan tahtiin uutta ja kehittyneempää mallia pihalle.

Viime vuonna hankin 4kpl Yongnuon RF-622- radiolähetintä salamalaitteiden etälaukaisuun ja tehonsäätöön, ja olen ollut erittäin tyytyväinen näiden toimintaan. Nikon- käyttäjänä ainoa heikkous näissä 622- lähettimissä on ollut tehonsäädön käyttöliittymä, joka on ollut hankala, sillä lähettimissä ei ole minkäänlaista näyttöä tai ilmoitusta käytössä olevasta salamatehosta. Tästä johtuen olinkin aivan haltioissani, kun Yongnuo viime vuoden marraskuussa ilmoitti kehittävänsä uutta 622N-TX- lähetintä, joka pitää sisällään LCD- näytön tehonsäätöä helpottamaan, sekä myös huikean Super Sync- ominaisuuden, joka mahdollistaa hitaiden studiosalamoiden käytön nopeilla suljinajoilla. Tässä Yongnuon Super syncissä on myös mahdollisuus säätää viivettä salamalaitteen välähdyksen ja kameran sulkimen räpsähdyksen välille, joka auttaa studiovalon välähdyksen oikein ajoittamisen siten, että salaman kirkkain välähdys saadaan ruutuun mukaan.

Lähetintä testaillessani innostuin tekemään muutaman videokoosteen testeistäni, jotta myös te, jotka olette kiinnostuneita aiheesta, pääsette sisälle siihen, mihin tuosta uudesta lähettimestä oikein onkaan. Toisin sanoen: Vapise Pocket Wizard ;)

Osa 1

Osa 2

Osa 3